pless.pl - medium nr 1 w Pszczynie pless.pl

medium nr 1 w Pszczynie
praca, pszczyna, czechowice, bielsko, tychy

Rozrywka

  • 24 sierpnia 2017
  • wyświetleń: 411

Sezon na przetwory w Frykówce! Zamykają w słoikach lato

Sezon na przetwory trwa. Kiszenie jest procesem, który konserwuje żywność, co za tym idzie pozwala na dłuższe jej przechowywanie bez strat składników odżywczych.

Sezon na przetwory w Frykówce!


Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego - powstałej w czasie fermentacji substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu.

Znając korzystne właściwości kiszonych produktów, kucharze Frykówki zamykają lato w kolejnych słoikach. Kiszone ogórki, pomidory i inne warzywa będzie można smakować zimą w Restauracji, a wkrótce także będą dostępne na półkach w Delikatesy&Sirytualia.

Restauracja Frykówka

43-200 Pszczyna
ul. Rynek 3

tel. 032 4490020



ab / pless.pl

Reklama

LINKI MODUŁ 1

LINKI MODUŁ 2

Komentarze