Rozrywka

  • 5 lutego 2015
  • 8 lutego 2015
  • wyświetleń: 2140

Kuchnia góralska we Frykówce

Materiał partnera:

Tradycyjna kuchnia góralska to potrawy proste, smaczne i bardzo treściwe. Charakteryzuje się dobrym i niepowtarzalnym smakiem oraz rozmaitymi oryginalnymi nazwami.

Kuchnia ta bazuje przede wszystkim na ziemniakach, oscypku, bryndzy oraz kwaszonej kapuście. Może szczycić się bogactwem smaków i przepisów. Potrawy góralskie tak jak sami górale powinny być wyraziste, ostre i charakterne.

... a więc zapraszamy do spróbowania:

- Podhalańska kwaśnica na świńskim ryjku z żeberkami i ziemniakami

- Placek po zbójnicku z kwaśną śmietaną
(placek ziemniaczany z gulaszem podany)

- Golonko faszerowane wędzonym serem i gotowanym boczkiem podane ze smażonymi pierogami, ogórkiem kiszonym i chrzanem

- Jadło Harnasia - schabowy z wędzonym serem i prawdziwkami,
podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami z wody okraszonymi cebulą

Kuchnia góralska we Frykówce



ul.



Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Frykówka

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj